Het juiste zaad

Om de kans te vergroten op een reus is het van belang dat het juiste zaad wordt gezaaid. Zo heb ik zelf voor mijn nieuwe record de zaden uit mijn vorige record gebruikt, dit was de 1124.4 Puttenstein 2018. De naamgeving van een pompoen werkt als volgt: 1124.4 staat voor het gewicht in ponden, Puttenstein staat voor de kweker en 2018 staat voor het jaar waarin de pompoen is gekweekt. Hiervan zijn zelfs stambomen te vinden. 

De naamgeving van de tomaten werkt op dezelfde manier. Zo woog de 6.08 Puttenstein 6,08 pond en staat Puttenstein voor de kweker. Deze tomaat is momenteel de grootste in Benelux gekweekt. Ben je benieuwd naar de ranglijst van de reuzentomaten klik dan hier.

1330.5 Puttenstein 2020

Deze pompoen is in de buitenlucht opgekweekt en heeft een gewicht behaald van 603,5 kg. Klik op afbeelding voor meer informatie.

GP package pompoen

Dit pakket bestaat uit vijf zaden die afkomstig zijn uit pompoenen van 300 kg of meer. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

1124.4 Puttenstein

Nederlands kampioen 2018. Hiermee heb ik de 1330.5 Puttenstein en de 1106.7 Puttenstein gekweekt. Per stuk verkrijgbaar. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

1106.7 Puttenstein 2020

Deze pompoen is op een oppervlakte van zes bij acht vierkante meter gekweekt en heeft een gewicht behaald van 502 kg. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

6.08 Puttenstein

Dit pakket bevat twee zaden uit de 6.08 Puttenstein. Deze tomaat woog 2759 gram en hiermee is in 2020 het Benelux record voor reuzentomaat verbroken. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

GP package tomaat

Tomato Package
Dit pakket bestaat uit vijf zaden die afkomstig zijn uit tomaten van 1500 gram of meer. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

OVER GIANTPUMPKINS.NL

Giantpumpkins.nl is dé Nederlandse website voor het kweken van reuzenpompoenen en andere supergroenten. Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met het kweken van pompoenen in een moestuin. Naast verschillende soorten en vormen die er te kweken zijn, zijn er ook veel verschillen in grootte. Na het zien van de Atlantic Giant op de verpakking van een van de pompoenzaden wilde ik ook een reuzenpompoen kweken (lees verder). 

BEN JE BENIEUWD NAAR HOE DE POMPOENEN
NU GROEIEN NEEM DAN EEN KIJKJE OP: