Pompoenfestival in Oldebroek: wie heeft de grootste?

Zet 24 september alvast in je agenda, want op deze dag wordt bij Fruittuin Verbeek het Pompoenfestival georganiseerd! Deze dag zal in het teken staan van pompoenen, reuzengroenten en gezelligheid.

Activiteiten
Trek de laarzen aan en kom op 24 september naar het Pompoenfestival bij de Fruittuin in Oldebroek. De boomgaard zal vol komen te liggen met allemaal verschillende soorten pompoenen. Er zijn ook verkoopkraampjes met onder andere pompoenen, siermaïs, bijzondere zaden, zeldzame soorten aardappels en nog veel meer. Voor de kinderen is er deze dag ook van alles te beleven. Zo kan je meedoen aan een speurtocht in de boomgaard of kan je een pompoen beschilderen of uithollen. Ook is er de mogelijkheid om met een lekker drankje en wellicht een versnapering plaats te nemen op het terras. Een Pompoenfestival is natuurlijk niet compleet zonder muziek. Daarom komen The Cowpokes op deze heugelijke dag een aantal optredens geven. Zij spelen Bluegrass en Folk op de ouderwetse manier. Op hun geheel eigen wijze vertolken zij prachtige traditionals, met vingervlugge banjo- en gitaarmuziek en meerstemmige zang.

Eten en drinken
Om de pompoenbeleving compleet te maken, zijn er tijdens het Pompoenfestival allerlei pompoen-lekkernijen te proeven. Altijd al pompoenijs of een pompoentaartje willen proberen? Dan moet je op 24 september zeker even langskomen!

Pompoenweging
Het Pompoenfestival zal in het teken staan van het Nederlands kampioenschap reuzenpompoenen kweken. De reuzen, die meer dan 650 kilo kunnen wegen, zijn de hele dag te bewonderen. Om 13:00 uur begint de weging van de reuzenpompoenen. De joekels zullen één voor één gewogen worden. Niet alleen de zwaarste pompoen krijgt een prijs, ook de mooiste reuzenpompoen zal met een prijs worden beloond. De kleinste pompoenen worden als eerst gewogen, rond 16:00 uur zal de grootste reuzenpompoen van Nederland gewogen worden! Naast de reuzenpompoenen zullen ook andere reuzengroenten gewogen worden, denk hierbij aan reuzentomaten of reuzencourgettes. Deze te gekke reuzengroenten zijn ook de hele dag te bewonderen. Voor meer informatie kijk op: https://www.pompoenweging.nl/

Wil jij ook iets reusachtigs kweken? Dat kan! Vanaf 15 april kan je bij Fruittuin Verbeek en bij de Welkoop in Hattem een gratis zakje reuzenzonnebloemzaden ophalen, zolang de voorraad strekt. Het Groentje heeft voor zowel de hoogste zonnebloem als de grootste zonnebloemkop €100 als prijs beschikbaar gesteld! Voor de nummers twee tot en met vijf met de hoogste zonnebloem is er een waardebon van de Welkoop te winnen.

Belangrijke informatie op een rijtje:
Tijd: Het pompoenfestival vindt plaats op 24 september van 9:00 uur tot 19:00 uur.
Plaats: Fruittuin Verbeek, Vierhuizenweg 5, 8096 RP Oldebroek.
Entree: Gratis.
Parkeren: Gratis

Ben jij al nieuwsgierig geworden naar die enorme pompoenen en andere te gekke reuzengroenten? Kom dan op 24 september naar Fruittuin Verbeek om deze prachtige reuzen te aanschouwen!

Benieuwd hoe de reuzengroenten groeien? Kijk dan op: https://giantpumpkins.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *